Parafínový zábal

Parafínový zábal je zábal, využívající ke své terapii speciální vosk parafín, který má velké využití při léčbě pohybového aparátu, ale také v kosmetickém průmyslu. Parafínový zábal se využívá především pro prohřívání svalů, uvolnění ztuhlých a bolestivých kloubů a k prokrvení pokožky. Parafínový zábal uvolňuje také namožené svaly, otevírá póry a zlepšuje krevní oběh, takže jeho účinky jsou zdravotní i estetické. Často se zábal využívá ke změkčení tvrdé kůže a u žen při odstraňování celulitidy z problematických partií.

Parafín

Pod pojmem parafín si nejčastěji představíme výrobu svíčky, vosk na sjezdové či běžecké lyže a nezbytnou přísadu pro motorovou naftu. Jaké zastoupení tedy může mít parafín v oblasti wellness a zdravotnictví? V kosmetickém odvětví je parafín nezbytnou součástí krémů, líčidel, mastí a své zastoupení nalezne i při aplikaci kosmetického zábalu. Ve zdravotnictví je parafín hojně aplikován pro lokální zábaly. Parafín je bílá směs uhlovodíků bez chuti a zápachu, která se získává odparafínováním ropy nebo hnědouhelného dehtu. Parafín lze klasifikovat do čtyř skupin na základě těchto parametrů: penetrace (tvrdost parafínu), podle obsahu oleje v parafínu, podle barvy parafínu (bílá, žlutá, šedá) a podle bodu tání. Charakteristickým rysem pro parafín je schopnost zadržovat teplo.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie